Ένα αυτοκινητικό ατύχημα στα είκοσι εννιά του είναι η αρχή των προβλημάτων για τον Φίλιππο Μακρίδη, πετυχημένο οικονομολόγο με καριέρα διεθνούς βεληνεκούς. Τα χρόνια περνούν, οι συμφορές πέφτουν η μία μετά την άλλη πάνω του κι αυτός παρακμάζει ψυχικά και σωματικά. Ώσπου έρχεται το τελειωτικό χτύπημα: Η μετάθεσή του στη Θεσσαλονίκη, μακριά από τις εξελίξεις.

  Φτάνοντας εκεί, αντιμετωπίζει σωρεία άλυτων προβλημάτων. Χωρίς παρέα και στα όρια της απόγνωσης, συνδέεται φιλικά με την εκκεντρική ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου, μια ηλικιωμένη γυναίκα, και τον διανοητικά ανάπηρο γιο της.

Υπόθεση

(συνέχεια)

Όμως μια σειρά ανεξήγητων γεγονότων αρχίζει να τον βάζει σε υποψίες, να δημιουργεί γύρω του ένα σκηνικό μυστηρίου και φόβου. Πρόκειται άραγε για ιδέα του κουρασμένου του μυαλού που έχει αρχίσει να παραλογίζεται, ή όντως τίποτε στην πόλη αυτή δεν είναι τελικά όπως φαίνεται; Μήπως όλα δεν είναι παρά μια απίστευτη, καλοστημένη παγίδα; Όμως από ποιους και γιατί;

  Ο Φίλιππος θα ξεκινήσει μία επίμονη προσπάθεια εξερεύνησης όσων πιστεύει πως κρύβονται στις σκιές της άγνωστης Θεσσαλονίκης.

Ο πίνακας “Sunset over the city”, που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αποτελεί έργο και ευγενική παραχώρηση του νεαρού Πολωνού καλλιτέχνη Łukasz Hajduk

Scroll to Top