Παράξενα Πλάσματα

Έτος 2021. Σε μια παραλιακή μεγαλούπολη του δυτικού Καναδά. Μια σειρά από ανατριχιαστικά εγκλήματα έχει αναστατώσει την πόλη και ολόκληρη τη χώρα. Παράξενα εγκλήματα, σχεδόν μεταφυσικά. Κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί για τους δράστες. Κι ο πρωταγωνιστής, καταθλιπτικός, κουρασμένος, ανεβαίνει με το τελευταίο λεωφορείο της γραμμής για μια σύντομη βόλτα στο βουνό που υψώνεται πλάι στην πόλη.

Αφού κατέβει από το λεωφορείο και βρεθεί ολομόναχος στο έρημο δάσος, θα αντιληφθεί -πολύ αργά- πως έκανε μεγάλο λάθος. Διότι τούτη τη νύχτα, τη σπουδαιότερη από όλες τις νύχτες, θα κληθεί να παλέψει με μια παράξενη δύναμη που βρίσκεται πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες και γνώσεις. Και να επιλέξει: Αν δέχεται να συμπορευτεί στο έργο της.

     Ή… να πεθάνει.

Τα «Παράξενα Πλάσματα» είναι η αιώνια περιπλάνηση σε έναν λαβύρινθο. Ο λαβύρινθος δεν είναι άπειρος. Όμως κανείς δεν έχει αξιωθεί να τον διατρέξει ολόκληρο. Το κάθε μικρό τμήμα της ιστορίας περιέχει όλη την ιστορία. Και όλη την ιστορία δεν τη γνωρίζει κανείς. Ούτε μπορεί ποτέ να τη γνωρίσει. Επειδή δεν είναι ανθρώπινη…

(Οι εφτά πόρτες. Πίσω τους βρίσκονται δωμάτια της έπαυλης αλλά και αναμνήσεις της Ελένης Moriandi, εικόνες από σπίτια της περιοχής -προτού αυτά ερημωθούν- καθώς και σκηνές από την παιδική της ηλικία. Μία πόρτα όμως οδηγεί σε κάτι άλλο, παράξενο, κάτι ξεχωριστό, που κατοίκησε στην έπαυλη, αιώνες προτού αυτή καν κτιστεί…)

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟ-ΤΥΠΙΑ αποτελούν οι 15 Επιστολές που συνοδεύουν σε ξεχωριστό πακέτο το κύριο βιβλίο και έγραψαν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ο αναγνώστης αισθάνεται πως κρατά στα χέρια του τα πρωτότυπα, που σώθηκαν μες από τη φωτιά και την καταστροφή. Σε κάποιες συναντά παράξενα σκίτσα, σε άλλες ακατανόητες λέξεις – και σε άλλες κηλίδες από αίμα…

Για μεγαλύτερη εμβάθυνση στον μυστηριώδη κόσμο των «Παράξενων Πλασμάτων», μεταβείτε στο κεντρικό μενού, στην καρτέλα «Ξενάγηση». (Θα χρειαστείτε όμως οθόνη από υπολογιστή desktop, με ανάλυση 1920×1080.)